Ten-X

Ten-X onderzoekt en ontwikkelt zelf of in kleine teams met vertrouwde partners. Zo nodig in samenwerking met kennisinstituten en bedrijven.

Een brede en diepgaande kennis en ervaring, opgebouwd bij uiteenlopende bedrijven en instanties in binnen- en buitenland, staan er borg voor dat oplossingen toekomstvast zijn. Veelal origineel en innovatief, en zo nodig modulair en schaalbaar. In de loop der jaren zijn verschillende (grootschalige) projecten uitgevoerd, waarbij naast efficiëntieverbeteringen, aanzienlijke kostenreducties zijn gerealiseerd en een korte ‘Time to Market’. Dit kan het verschil betekenen tussen de ‘leading edge’ en de ‘bleeding edge’.

Naast verschillende ontwikkel- en analyse hulpmiddelen, waarvan er enkele beschreven zijn in Tools, beschikt Ten-X voor de productie van systemen over een eigen laboratorium / werkplaats en een beperkte productiecapaciteit.

Jan Willem Dijkstra

Partner

Jan Willem Dijkstra vertaalt toekomstige ontwikkelingen en trends in praktische adviezen en toepassingen. Hij heeft zijn opleiding/studie gevolgd aan het Koninklijk Instituut voor de Marine en aan de TU Delft (W/E). Als marineofficier bekleedt hij operationele en staffuncties, onder andere op het ministerie van defensie en doet onderzoek aan diverse research instituten.

In 1999 treedt hij in dienst van Rijkswaterstaat. Daar is hij verantwoordelijk voor het operationaliseren van het landelijke Verkeersinformatie en Communicatienet en het opzetten van de beheerorganisatie. Daarna is hij vanuit het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat directeur techniek kilometerheffing/betaald rijden en ontwikkelt vanuit een klein projectteam innovatieve oplossingen, op het gebied van reistijdvoorspelling.

In 2005 start hij zijn bedrijf Ten-X Innovation. Hij publiceert verschillende technische en wetenschappelijke artikelen over onderzoeken op het gebied van mobiliteit en energie (zie Publicaties). Jan Willem is een pragmatische idealist en een ‘dwarsdenker’, die gaat voor een optimaal totaalresultaat. Zijn devies: ‘To any solution, we’ll find a problem’.

Specifieke ervaring, onder andere:
Internationaal: ervaring in Europa, VS, Midden Oosten en Zuid Oost Azië;
Operationeel / technisch: ontwikkeling & management bij overheid en bedrijven;
Deelname aan verschillende nationale en internationale projecten en organisaties:
Research: Natuurkundig onderzoek TNO- Den Haag, NATO Undersea Research Center- Italy;
Uitvoeren van risico- en haalbaarheidsanalyses;
Opstellen / onderhandelen van contracten, opstellen business plans;
Inrichten / optimaliseren van bedrijfsprocessen;
Onderzoek / ontwikkeling van producten en diensten.